Lite nyttigt alternativ

Som tunnelbaneåkare och boende i lägenhet i en förort är det inte så himla nödvändigt att ha bil, faktiskt. Jag har ingen bil själv och jag vet många andra där jag bor som inte heller har det. Man behöver det liksom inte. Affären är inte alls långt ifrån och det går både bussar och tunnelbana. Men jag börjar tröttna lite på att ta bussen varje gång jag ska handla. Det är trångt och segt!

Jag började kolla lite efter alternativ och självklart är ju promenad ett alternativ. Problemet är att det ändå är en bit att gå och när jag har handlat har jag ju tunga kassar med mat. Inte jättekul att gå hem med dem efter jobbet, faktiskt.

En bil är som sagt inte aktuellt, och inte en moped heller. Inte ens en liten bil. Även en liten bil blir omständigt, det ska tankas och skattas och parkering och underhåll. Inte värt det helt enkelt. Tro mig, jag har funderat på det innan.

Cykel är väl ganska nära vad jag kan tänka mig, men det är som sagt en bit och det är lite drygt med alla backarna upp och ner. Hittade lite fakta om elcyklar och de verkar ju faktiskt vara helt okej, så tror faktiskt jag ska skaffa en sån. Vilken exakt har jag inte bestämt än. Det får nog ändå bli någon som kostar en del, jag vill ju gärna ha en i bra kvalitet.

Tänk ändå, en elcykel som man kan ladda batteriet till. Superbra ju. Jag får röra lite på mig (vilket behövs!) och jag kommer fram ganska snabbt ändå. Jag läste att man kunde komma upp i runt 20 km/h på plan mark med de flesta elcyklar. Det känns ju helt okej att flyga fram till affären upp och ner för backarna i den farten. Speciellt blir det nog skönt till våren, när det börjar bli soligt och lite varmare.

Jag har som sagt inte bestämt mig riktigt för vad jag ska ha för någon, men jag vet att jag vill ta bort batteriet lätt. Då kan jag ju bara ta med det upp när jag går in, så kan jag ladda det och cykeln får stå i förrådet. Synd bara att jobbet är lite för långt bort. Det hade varit skönt att kunna cykla dit också, och slippa trängas på tunnelbanan varje morgon och kväll. Nog att det sällan är proppfullt, men det känns ändå lite fräschare att cykla.

Hur som helst, jag kommer säkert uppdatera er kring det här. Har ni tips på bra elcyklar så får ni såklart hemskt gärna säga till! Skicka ett mail eller skriv i kommentarerna bara.

Typ en sån här cykel med väskor hade jag tänkt, fast elcykel då.