Världens mest sålda album och tips på bra pokerbok

Världens mest sålda album har sålts i över 48 miljoner exemplar. Du kan säkert gissa vilken skiva det gäller eller åtminstone räkna ut vem artisten är! Om du vill ha lite ledtrådar så kan jag säga att skivan släpptes på 80-talet och att artisten släppte sitt första soloalbum 1972. Jag pratar såklart om Michael Jackson och hans album Thriller.

Michael Jackson är utan tvivel en av musikhistoriens största artister. Thriller är den skiva som sålts i överlägset flest exemplar, tvåa kommer AC/DCc album Back in black som sålts i 25,9 miljoner ex. På Thriller finns hits som Beat it och Billie Jean som båda legat etta på billboardlistan.

Michael Jackson började sin karriär tidigt. Redan som femåring var han sångare i bandet Jackson Five som startats av hans pappa och där hans syskon ingick. Sin första soloplatta släppte han 1972, men han fortsatte samtidigt göra musik tillsammans med Jackson Five ända fram till 1985 trots hans stora genombrott med Thriller som kom 1982.

Efter Thriller kom sen succéerna Bad och Dangerous som bägge innehöll hits som gick upp på topplatsen på Billboardlistan. Totalt beräknas hans album ha sålt i 750 miljoner exemplar.

2009 avled Michael Jackson till följd av en överdos, han var då endast 50 år gammal.

michael jackson - en av de största

Nu till ett boktips jag bara måste dela med mig av! Jag köpte nyligen en bok från pokerbutiken.se, den hette The biggest game in town och är ni intresserade av gambling och poker så kan jag varmt rekommendera den här boken som tar en med in i den galna spelvärlden i Las Vegas. Ibland kan det vara skönt att lämna musikens värld en stund och ge sig in i en bra bok!

Om du vill ha tips på fler bra böcker om poker och spel så titta gärna in hos Pokerbutiken. De har både böcker på svenska och engelska och jag kan också rekommendera Bringing Down The House som handlar om ett gäng black jack spelare som försöker tjäna så mycket pengar som möjligt genom att gå samman och räkna kort vid black jack borden.