Musik när man spelar poker och Stockholmslåtar

Brukar du också lyssna på olika typer av musik i olika situationer? Det kanske bara är jag som är sån. Men om jag åker bil vill jag lyssna på vissa låtar, ska jag göra något som kräver koncentration så lyssnar jag på klassisk musik och om jag spelar poker har jag en speciell spellista för ändamålet!

Om vi tar pokern som exempel så även om det är en social miljö så är du ändå ensam vid spelbordet. Alla andra vill bara åt dina marker och det gäller att koncentrera sig, fokusera och hålla humöret uppe för att kunna spela bra. På spellistan har jag därför en blandning av låtar som gör mig på bra humör, som peppar och som får mig att dra på smilbanden en aning. Jag anar att du redan har listat ut att en av låtarna på min playlist är Poker Face med Lady Gaga, och det stämmer! Jag kan dessutom meddela att jag inte är den ende pokerspelaren med den låten på spellistan 🙂

När man spelar poker kan det vara bra att ibland sjunka in i musikens värld och lämna världen utanför en stund och bara fokusera på spelet. Spelar man en pokerturnering kan det dessutom dra ut på tiden och det blir jobbigt att sitta och småprata i flera timmar med motståndarna och då blir musiken ett utmärkt sällskap. Vill du lära dig mer om poker och hur det går till är denna sajt en utmärkt informationskälla.

Vilka andra låtar finns då på min playlist när jag spelar poker? Här är ett urval:

Poker face – Lady Gaga
Beautiful day – U2
Beat it – Michael Jackson
Try – Pink
Viva la vida – Coldplay
Mr Brightside – The Killers
Wake me up – Avicii
Go your own way – Fleetwood Mac
Love the way you lie – Eminem
Born to run – Bruce Springsteen

Som du ser är det rätt blandad musik jag lyssnar på under tiden jag sitter vid pokerborden! Om jag åker bil lyssnar jag mest på rock och pop. Bruce Springsteen är perfekt i bilen precis som Bon Jovi och Bryan Adams. Ja, artister på b ska det tydligen vara 🙂 Det var i alla fall dessa jag kom på just nu, det är alltid så svårt att få fram låtar och artister när man börjar fundera. Hjärnan blir blockerad på något sätt.

Om man har problem att komma på bra låtar till sin spellista kan man kolla in andra användares spellistor på Spotify och youtube. Det var så jag lyckades skapa min spellista om Stockholm som jag brukar lyssna på när jag är ute och reser och får hemlängtan! Vill du ha tips på andra bra pokerlåtar kan du spana in listan på den här sajten. Men här kommer några av låtarna på min Stockholmslista:

Stockholm i natt – Peter Jöback
Möt mig i gamla stan – Magnus Carlsson
Hum hum från humlegården – Lars Winnerbäck
Gröna linjen – Alf
En kväll i tunnelbanan – Noice
Hon bor i Farsta – Svensk Pop
Västerbron – Laakso
SÖDER – Petter
Stenad i Stockholm – Perssons pack och Annika Norlin
Stureplan – Irma
Sergels torg – Veronica Maggio
För hjältarna i blåa ränder – Sektion B
I Stockholm – Lars Winnerbäck
Pokerkväll i Vårbygård – Florence Valentin

Observera att många av låtarna på listan inte är i min smak egentligen, men texterna väcker minnen och tankar kring Stockholm som jag gillar! Detta är inte heller en komplett lista med låtar om Stockholm, det finns nämligen mängder med låtar om vår huvudstad! De jag nämnt här är de jag tycker allra bäst om.

Dela gärna med dig av dina bästa låtlistor för olika tillfällen!