Musiksommar, poker och salta bad

Hallå hallå hallå!

Som jag har längtat! Som vi alla har längtat! Det är sommar igen och det är inte vilken sommar som helst. Det är den första sommaren i ”normalläge” på flera år och oj vad skoj det ska bli! Jag drömmer om lata sommardagar, konserter, salta bad och poker med kompisar. Jag drömmer om rinnande glassar, varma regnskurar och knarrande badbryggor. Jag hoppas och längtar och gör upp planer.

Jag vet att mångas sommardröm redan gått i uppfyllelse.  Rockfestivalen Sweden Rock gjorde äntligen come back i början på månaden efter två års ofrivilligt uppehåll. Snart slår nästa stor musikfestival upp portarna. Den 1 juli drar Lollapalooza igång i Stockholm och bjuder in till musikfest i dagarna tre. Göteborgarna vill självklart inte vara sämre och drar igång musikfestivalen Way out West den 11 augusti. Faktum är att musiken kommer dåna överallt i vårt avlånga land den här sommaren. Precis som det ska vara. Det kommer att bli visfestival i Västervik, Törebodafestival, dansbandsvecka i Malung, Storsjöyran, HudikKalaset och mycket mer. Den här sommaren kommer det finnas mängder med musikunderhållning att ta del av för alla som är sugna.

Själv sitter jag med papper, penna och kalender och försöker pussla ihop alla konserter jag vill hinna med mellan alla andra aktiviteter. Musik är ju underbart men inte allt. Badande, sociala happenings och vilsamma dagar står ju också på önskelistan. Kortspel hör definitivt sommaren till och i år har jag slagit på stort och beställt en ny kortlek av hög kvalitet av märket Copag från Pokerbutiken. Förutom poker är jag lite sugen på att köra några omgångar bluffstopp, vändtia och andra klassiker man spelade i ungdomen. Fast jag behöver nog friska upp minnet vad gäller spelreglerna först. Att lära sig något nytt kortspel vore inte så dumt heller. Och patiens är alltid ett avkopplande tidsfördriv. Kan redan nu se framför mig hur jag hittat en perfekt badklippa vid havet där man kan lägga lite patiens, läsa och lyssna på poddar och musik mellan doppen.

Men när det finns så mycket att göra och ta del av gäller det att inte planera in för mycket heller. Avkoppling och återhämtning är som bekant också viktigt och ett allt för fullspäckat schema med aktiviteter kan ta udden av all glädje. Lagom är bäst! Men just den här sommaren känns det svårt med lagom. Jag vill göra allt och gärna lite till. Vågar inte riktigt hoppas på att normalläget finns kvar till nästa sommar, därför känns det som jag vill passa på medan jag kan. Hur tänker ni?

Jag hoppas ni får en fin sommar vad ni än hittar på och önskar er massor av underbara musikupplevelser. Ta hand om er och smörj in er med solkräm, drick ordentligt och njut!

Vi hörs.