Spelar poker och lyssnar igenom Eurovisionbidragen

Årets Eurovision är bara en vecka bort och jag har bestämt mig för att plöja igenom alla bidrag inför första semifinalen. Om jag inte har räknat fel så ska det vara 39 bidrag inklusive Sveriges. Jag hoppas att jag åtminstone kommer att hitta tre nya låtar att utöka min spellista med. Är jag för pessimistisk eller optimistisk? Vad tror ni?

Egentligen känns det som att jag fuskar om jag lyssnar igenom låtarna före sändning. Men eftersom de kör med semifinaler så är det ju ändå inte första gången man hör de flesta låtarna i finalen sen. Det är ju bara de direktkvalificerade bidragen som sänds för första gången under finalen.

Tänkte spela lite poker samtidigt som jag lyssnar igenom låtarna. Har börjat spela PL Omaha som jag inte spelat så mycket tidigare. En kväll när jag satt och spelade Texas Hold’em så fick jag för mig att det vore kul att prova något nytt och eftersom sajten jag spelar hos i princip bara har Texas Hold’em och Omaha så fick det bli Omaha. Jag gillade det så jag har fortsatt.

Precis som när det kommer till musik så kan det vara kul med omväxling även när man spelar poker. Har man lyssnat mycket på en viss genre kan det vara skönt att lyssna på något helt annat ett tag. Så spelar ni poker kan jag varmt rekommendera att ni testar någon ny variant på skoj ibland. En del sajter har till och med spel med låtsaspengar så att man kan spela på kul utan att förlora pengar. Vill du lära dig Omaha eller någon annan variant av poker så kan du kolla in på spelapoker.se som jag länkade till här ovan. Det finns också bra youtubeklipp där man kan lära sig det grundläggande i spelet. Är du intresserad av Omaha kan du till exempel kolla här.

Apropå poker så finns det en hel del låtar på temat. Referenser till kort- och pokerspel finns i mängder med låttexter. Hittade det här gamla inlägget där jag listade några av låtarna som finns på min playlist när jag spelar poker. Det fanns dock inte så många pokerlåtar på listan. Så vill du ha lite tips så kommer det några här:

Aces of Spades med Motörhead
Poker Face med Lady Gaga
That Was a Crazy Game of Poker med O.A.R.
The Gambler med Kenny Rogers
Still the same med Bob Seager
Pokerkväll i Vårbygård med Florence Valentin

Om ni har några tips på svenska låtar om poker och kortspel får ni gärna höra av er.

Nu när jag ändå är inne och skriver tänkte jag passa på att tipsa om att Lars Winnerbäck släppt lite nytt. Så gillar du honom får du inte missa de nya låtarna.