Musiken och jag

Jag minns min första CD, det var Roxettes Joyride och jag hade ingen aning om vad låtarna handlade om. Det har jag i och för sig inte nu heller. När jag lyssnar på musiken i dag hör jag bara de fraser och meningar jag snappade upp med mina barnöron, resten är som en grötig röra av obegripliga ord.

Jag upptäckte musiken ganska sent i livet. Med undantag för Roxette-skivan som jag så småningom tröttnade på så lyssnade jag inte särskilt mycket på musik. Det var nästan bara när någon annan satte på musik som jag lyssnade och jag älskade det. Inte så mycket för musikens skull, utan för stämningens skull för när mamma och pappa satte på musik hemma eller i bilen så var de på bra humör och vi hade kul.

Kul var det också att titta på den årliga melodifestivalen och Eurovisionsfinalen. Jag minns alla långa och sena kvällar där vi i familjen betygsatte alla låtar och utsåg en egen vinnare. Jag minns också de oändliga omröstningarna i Eurovision Song Contest som jag nästan alltid somnade till hur spännande jag än tyckte omröstningarna var.

Vändningen i mitt liv kom när jag fick en freestyle och ett kasettband med ABBA och deras greatest hits. En hel sommar gick jag runt och sjöng med till låtar som Dancing Queen, Take a Chance on Me och Knowing Me Knowing You. Jag vet inte riktigt hur gammal jag kan ha varit, 10 kanske? Engelskan var fortfarande inte sådär jättebra så jag förstod väl ungefär hälften av innebörden i låtarna och sjöng väl rätt i kanske 15% av texterna. Men för mig blev det öppningen till musikens värld och jag började bläddra bland mina föräldrars CD-skivor och LP-plattor.

Så innan jag hittade min egen musiksmak och började köpa egen musik så plöjde jag igenom mina föräldrars skivor med Thomas Ledin, Beatles, Cat Stevens med flera. Jag hade också en period då jag lyssnade på radiokanalen Lugna Favoriter. Vanligt förekommande låtar på den kanalen var Candle in the Wind med Elton John, Lady in Red med Chris De Burgh och Tears in heaven med Eric Clapton.

Radiokanalen finns faktiskt fortfarande kvar, jag blev lite nyfiken och hittade deras webbsida och de spelar fortfarande de gamla goda favoriterna blandat med nya låtar. Reklamen var också kvar så jag orkade inte lyssna särskilt länge 🙂

Först när Red Hot Chillipeppers slog igenom började jag på allvar köpa mina egna CD-skivor. Men jag kan tyvärr fortfarande inte skryta med någon gedigen skivsamling eftersom olika typer av nättjänster för musik slog igenom i samma veva och jag började köpa musik för nedladdning hos bland annat CDON.

Nu är det Spotify som gäller och jag är väldigt glad och tacksam för det. Jag gillar sällan alla låtar på en skiva och då känns det tråkigt att betala för en hel CD bara för att man gillar en eller två låtar. Så för mig har streamingtjänster för musik inneburit massor. Jag har kunnat testa mig fram och hitta nytt och om jag hittar något jag verkligen gillar så händer det att jag köper skivan också.

Förutom musik gillar jag att spela poker, jag älskar att spela turneringar över nätet och att följa pokertävlingar via streamingtjänster. Vill du se en pokerturnering kan du kika in här hos Twitch, där brukar spelbolag och spelare streama från spelborden. Böcker är också ett stort intresse och jag försöker få tid till att läsa. Jag upptäckte böckernas värld mycket tidigare än jag fann musiken. Redan som väldigt liten slukade jag böcker men nu har väl situationen utvecklats till det omvända!

Ja detta var lite om mig och min relation till musiken! Maila gärna och berätta om din! Vill du veta mer om poker som jag säkerligen kommer nämna här i bloggen så kan du få mer info här. Jag kan i alla fall lova att jag kommer berätta lite mer om min spellista som jag lyssnar på samtidigt som jag spelar!